S ciljem razvoja turizma i proširenja turističke ponude olimpijske planine Igman, uz podršku Federalnog ministarstva turizma, drugih pravnih subjekata i medijskih pokrovitelja, pokrenut je jedinstven projekt koji će oživjeti i prikazati historiju planine Igman i njen značaj u periodu od 1941. do 1945. godine, vremenu ZOI ’84 kao i periodu od 1992. do 1995. godine.

Pokretač projekta je veliki entuzijasta i vlasnik kompanije Alibeg d.o.o., GravArt BH Souvenir branda, Lumiere Wood Lighting i restorana Sarajevski begluk na Igmanu Adis Alihodžić koji u razgovoru za poslovni portal Akta.ba otkriva ideju o izgradnji najvećeg regionalnog centra za paintball i airsoft – WAR ZONE Centar Igman.

“Najveći regionalni centar za paintball i airsoft bit će na površini od blizu 150 hiljada metara kvadratnih, udaljenoj 200 metara od skakaone. Teren će biti pokriven videonadzorom (live stream) i zvučnim efektima. Na samom terenu nalazit će se cca 70 objekata (rovovi, bunkeri, zemunice, mitraljeska gnjezda, osmatračnice i kućice na drvetu) i četiri veća objekta (spavaone za stražu). Posjetioci centra će imati mogućnost da, pored simulacije borbi i videoigara (Call of Duty, Batlefeld), uz korištenje specijalnih replika oružja i druge atraktivne opreme, uživaju i u ostalom sadržaju koji će centar nuditi. Neki od tih sadržaja su profesionalna virtuelna streljana, teren za živi stoni fudbal, adrenalin park za djecu, jahanje konja, vožnja fijakerom, pikado i teren za basket”, kaže Alihodžić, napominjući kako je projekt vrijedan blizu pola miliona maraka.

Pored razvoja turizma, centar će promovisati i sport kroz organizaciju turnira, što je idealno za team building, druženje i zabavu prepunu strasti i adrenalina.

Paintball i airsoft postali su prepoznatljivi kao najuzbudljivije antistres igre i kao najtraženije korporativne igra u tzv. team building aktivnostima. Igraju ih milioni žena i muškaraca. Mnoge kompanije koriste ih kako bi pomogle svojim zaposlenicima da se relaksiraju od svakodnevnog stresa uzrokovanog napornim radom, međusobno se upoznaju te unaprijede timski duh koji se s paintball terena može lako prenijeti i u poslovno okruženje te tako značajno unaprijediti poslovanje same kompanije. Dokazano je da je tim nakon kvalitetnog team buildinga još jači, povezaniji i spremniji baciti se na nove radne pobjede.

Centar će se moći koristiti i za Team Building, ali će ga moći koristiti i sve fizičke osobe koja se prijave za učešće. Centar je već pripremio posebne akcijske popuste za sve fizičke osobe koje se učlane do 15. februara.

Alihodžić vjeruje da će ova podrška rasti te poziva sve kompanije da učestvuju u posebnom turniru koji se prvi put organizuje u BiH. Radi se o nadmetanju s drugim (konkurentskim) kompanijama u airsoftu i paintballu.

Turnir će biti održan u maju, a prijavljivanje ekipa već je počelo na sljedećem linku, gdje se za svakog učesnika posebno izrađuje profil.

“Prijave su uveliko počele pristizati. Ono što je zanimljivo jeste da protivnike možete birati sami, ili prepustiti nama. Takmičit se mogu muškarci protiv muškaraca, žene protiv žena ili mješoviti timovi. Ekipa mora biti sačinjena od 15 članova”, kaže Alihodžić pojašnjavajući kako se pobjednička ekipa nadmeće s pobjednikom iz drugog turnira, sve dok se ne dobije zvanični pobjednik koji će uz specijalne zahvalnice, dobiti člansku kartu za korištenje Centra u 2019. godini i pehar.

“Posjetioci centra, pored domaćih, očekuju se iz cijele regije i šire, u prosjeku 20.000 godišnje. WAR ZONE Centar, pored adrenalinskog i sportskog sadržaja i sadržaja za djecu, pruža mogućnost uživanja u prirodnim ljepotama planine Igman i njene zračne banje šetnjama po uređenim stazama, kao i odmor na sunčalištu”, pojašnjava Alihodžić.

PODIJELI SA PRIJATELJIMA

Close
Compare
Wishlist 0
Open Wishlist Page Continue Shopping

Send this to a friend